Lifestyle

Ochutnaj cheesecake v našom Yogi′s

Cheesecaky od Rimky nájdete v Yogi′s Filozofickej fakulty a Rektoráte. (Foto: Klaudi Rimka)

Sladký, chutný, karamelový, klasický, s ovocím či čokoládou. Cheesecake. Nová éra cheesecakov na Prešovskej univerzite začala tento september. Za všetko môže Klaudia Rimarčíková alias Klaudi Rimka, ktorá začala robiť to, čo miluje.

Kto je Klaudi Rimka 

Študentka Prešovskej univerzity, ktorá študuje učiteľstvo anglického jazyka a dejepisu. S cheesecakami začala ešte vtedy, keď Slovensko o nich ani netušilo. Po prvých nepodarených pokusoch sa však nevzdala a skúšala to znovu a znovu. Prvé recepty z internetu neboli to pravé orechové. Svoj vlastný základný recept vymyslela tak, že ho poskladala z viacerých iných receptov. Ľuďom sa to zapáčilo a cukrárska cesta, ktorou sa vydala, jej robí radosť. Z klasického vanilkového cheesecaku sa presunula na rôzne príchute a kombinácie. Úspech Rimkiných cheesecakov, rôznych druhov koláčov a jedál potvrdzujú aj čísla. Na Instagrame má takmer 26 000 followerov a stále viac a viac spoluprác. Dnes už foodblogerka, influencerka a kráľovná cheesecakov prezradila, že jej obľúbený cheesecake je slaný karamel a jej snom je mať vlastnú cukráreň.

Nové druhy cheesecakov každý pondelok. (Foto: Klaudi Rimka)

Ako vznikla spolupráca Yogi′s a Klaudi Rimky?

Yogi′s barista Mišo: „Tento nápad vznikol na začiatku septembra, keď som dostal možnosť nájsť si nového dodávateľa koláčov. Ako prvá mi hneď na um prišla Klaudia, s ktorou sa poznáme už dlhé roky. Keďže taktiež navštevuje Prešovskú univerzitu, je našou dlhoročnou stálou zákazníčkou. Počas týchto rokov sme mali možnosť nie len vidieť jej cukrárske schopnosti na Instagrame, ale aj nespočetne veľakrát zažiť na vlastnej koži. Klaudi nás rada prekvapovala počas dlhých dní v práci svojimi cheesecakami, ale aj inými dobrotami.“

Cheesecaky v Yogi′s boli už aj predtým

Pominulé roky mal Yogi′s iného dodávateľa cheesecakov. Aktuálna špeciálna spolupráca však prináša Klaudi Rimke možnosť rozvoja, nabratie nových skúseností a priestor realizovať sa priamo v škole. Pečie rôzne druhy cheesecakov ako napríklad: kokosový, karamelový, gaštanový, malinový, sneakers cheesecake či oreo cheesecake. Všetky spomenuté druhy ste už mali možnosť ochutnať v našom Yogi′s. Cena jedného kusu je 2,90 € a podľa slov našich baristov sa vypredajú pomerne rýchlo. Nové druhy cheesecakov od Rimky putujú do Yogi′s každý pondelok.

Malinový cheesecake dostal len pozitívne ohlasy. (Foto: Klaudi Rimka)

Ak sa vám počas čítania tohto článku nazbierali slinky, ponúkame vám recept od Rimky na malinový cheesecake, do ktorého sa môžete hneď pustiť:

Ingrediencie:
Cesto:
🔸150 g sušienok
🔸90 g masla
Krém:
🔸500 g mascarpone
🔸250 g jemného tvarohu
🔸200 g kyslej smotany
🔸170 g cukru
🔸5 – 6 lyžíc malinového džemu
🔸maliny a mäta na ozdobenie

Postup:
Sušienky rozdrvíme v mixéri, pridáme zmäknuté maslo a spolu zmiešame. Dáme do papierom vystlanej formy (veľkosť formy 24). V miske zmiešame mascarpone, tvaroh, smotanu, cukor a džem. Potom podľa návodu na obale pridáme do krému želatínu a nalejeme do formy. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Následne ozdobíme malinami a podávame.

Bon appétit!

Nicol Holubová

Študentka mediálnych štúdií, milujúca knihy, filmy a seriály. Dokáže pretancovať celú noc, najradšej by cestovala a spoznávala nové krajiny a kultúry od rána do večera. Umenie je pre ňu neoddeliteľnou súčasťou jej života, najmä umenie 20. storočia. Obdivuje Marinu Abramović a je pre ňu nepochopiteľné, prečo zlo v ľuďoch vyhráva.

Komentovať

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *