Recepty

Pripravte si sladkú odmenu po skúškovom období: rýchly zákusok ku káve

Finálny BeBe keksový koláč. (Zdroj: DZ)

Ako sa nám skúškové obdobie pomaličky blíži ku koncu a máme všetky predmety uzatvorené, je čas odmeniť sa. A čo môže byť lepšie ako sladká pochúťka, ktorú si môžeme vychutnať ku káve? Pripravíme si jednoduchý, ale lahodný dezert, ktorý určite poteší všetky chuťové poháriky. Prvýkrát mi tento zákusok podarovali k narodeninám a odvtedy je neoddeliteľnou súčasťou našich osláv. Predstavujem BeBe nepečený koláč. 

Príprava nepečeného BeBe dezertu je jednoduchá a rýchla, čiže je ideálny v prípade, že nemáme veľa času. Navyše, ingrediencie sú bežne dostupné a pravdepodobne ich už máte doma. Na prípravu budeme potrebovať:

  • 500 g kyslej smotany
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 až 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 25 g vanilkového pudingu Créme Olé
  • 520 g kakaových BeBe keksov alebo obyčajných maslových keksov, ktoré som použila aj dnes 🙂
Čo všetko budeme potrebovať na koláč. (Zdroj: DZ)

Začneme tým, že si vo väčšej nádobe vymiešame smotanu na šľahanie s práškovým cukrom. Šľaháme, kým nevznikne pevná šľahačka. Medzitým si pripravíme náš „korpus“. Keksy poukladáme na plech alebo podnos. Ukladáme ich tak, že 5 keksov položíme vodorovne a 4 zvislo, čím vytvoríme obdĺžnik.

Keksy rozložíme na plech. (Zdroj: DZ)

Avšak prejdime naspäť ku krému. Do zmiešanej hmoty pridáme kyslú smotanu a vanilkový cukor. Po minúte šľahania pridávame pomaličky malé dávky pudingu Créme Ole. Hmotu rozdelíme na štyri časti. Jednu časť natrieme pomocou hladkého noža na poukladané keksy. Celý proces opakujeme štyrikrát, pričom každú vrstvu keksov potrieme krémom. So zvyšným krémom ešte pretrieme okraje, aby každá časť nášho koláča bola zakrytá. Následne zákusok necháme zatuhnúť v chladničke na 2 až 3 hodiny.

Krém by mal pokrývať všetky časti. (Zdroj: DZ)

Po zatuhnutí krému môžeme koláč servírovať a ozdobiť podľa chuti. Môžete použiť kakao, granko alebo dekoračné konfety. Zákusok je ideálny na oslavu konca skúškového obdobia a určite si ho obľúbite. Dúfam, že si ho užijete. Prajem vám dobrú chuť a veľa úspechov v ďalšom štúdiu! 

Daniela Zelinková

Komentovať

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *