Lifestyle Rozhovory

Angie Bakes: Treba ísť za svojím snom, dokonalosť príde časom

(Foto: Angie Bakes)

Populárna foodblogerka Angie, teda Agnesa Máhrová, už štvrtý rok vedie blog venovaný receptom na sladké dobroty s názvom Angie Bakes, ktorý určite poznajú mnohí z vás. Za ten čas dosiahla mnoho úspechov, jej facebookový profil sledujú tisíce fanúšikov a prednedávnom vydala aj svoju prvú knihu Sladko, ľahko a s láskou. V rozhovore pre Unipo Press Angie porozprávala o svojich začiatkoch v pečení a prezradila aj to, ktorý recept patrí k jej najobľúbenejším. 

Veselá a usmievavá foodblogerka Angie (Zdroj: Angie Bakes)
Veselá a usmievavá foodblogerka Angie (Foto: Angie Bakes)

Aké boli Tvoje začiatky v pečení a ako si sa dostala k tomuto sladkému koníčku?

Dlhé roky som zbierala recepty, vystrihovala si ich a lepila do zošita s tým, že raz keď budem staršia a budem mať deti, nebudem mať núdzu, čo im navariť. 🙂 Neskôr som objavila čaro foodblogov, sledovala som zahraničné blogy a veľmi sa mi páčili. Rozmýšľala som, že by bolo super, keby som aj ja mohla niečo také mať. Začala som piecť (keďže varenie nemám rada) a pridávať recepty s fotkami na môj súkromný profil na facebooku. A keď si moji známi začali pýtať recepty, tak bolo rozhodnuté. Vyskúšam mať svoj foodblog. Samozrejme, vôbec som nevedela, do čoho idem, lebo je to naozaj náročné hlavne fotenie jedla. Ja som o tom nič netušila, nikdy predtým som nefotila (a doteraz nerada fotím), takže začiatky boli všelijaké, ale hlavne si treba ísť za svojím snom a zdokonalenie príde časom.

Všetky tvoje sladké dezerty sú dokonale nafotené a vyzerajú tak chutne, že by sa do nich človek najradšej hneď zahryzol. Ale mám pre teba zákernú otázku: stane sa Ti občas, že niečo pokazíš alebo niečo nevyjde podľa tvojich predstáv?

Samozrejme, aj majster tesár sa utne. Aj mne sa stane, že koláč vôbec nevyzerá dobre, alebo sa mi zrazí krém, ale nerobím z toho veľkú vedu. Učíme sa na vlastných chybách a nabudúce to už určite vyjde.

Na napečené dobroty od Angie sa zbiehajú slinky (Zdroj: Angie Bakes)
Na napečené dobroty od Angie sa zbiehajú slinky (Foto: Angie Bakes)

Tvoj blog je plný zdravých a chutných nápadov. Kde čerpáš inšpiráciu na všetky tie recepty?

Ako som už spomínala, mám doma extrémne veľa kuchárskych kníh a receptov, ktoré sa mi za roky nakopili. Síce si v nich vždy poznačím, čo by som chcela vyskúšať, ale keď máte doma označených 100 kníh, tak už ani neviete, kde čo bolo. Keď pripravujem nový recept, tak väčšinou viem, akú mám predstavu, len sa inšpirujem nejakým krémom alebo plnkou.

Máš nejaký obľúbený dezert alebo koláčik, ktorý pripravuješ najradšej?  Prečo?

Medzi moje najobľúbenejšie recepty patria určite cheesecaky. Príprava nie je veľmi náročná a dajú sa kombinovať rôzne chute. Takže keby som mala jesť jeden koláč do konca života, tak by to bol cheesecake.

Väčšinu času Ti určite zaberá pečenie, ale máš aj nejaký iný koníček, ktorému sa rada venuješ?

Moja druhá láska okrem pečenia sú knihy. Milujem čítať, je to pre mňa druhý najväčší relax. Som ten typ, že keď začnem čítať nejakú knihu, tak neprestanem, až kým nie som na konci. Pokojne aj od rána do rána. 🙂

Varenie ju síce veľmi nebaví, no pečeniu venuje skoro všetok svoj čas (Zdroj: Angie Bakes)
Varenie ju síce veľmi nebaví, no pečeniu venuje skoro všetok svoj čas (Foto: Angie Bakes)

Prednedávnom si vydala knihu s názvom Sladko, ľahko a s láskou. Pre mnohých ľudí vydanie vlastnej knihy znamená splnený sen, ako si na tom Ty? Prezradíš nám svoj sen? 🙂 

Myslím, že vlastná kniha je snom každého foodblogera, a ja nie som výnimkou. Keď som začínala, ani by mi neprišlo na um, že moje úsilie dospeje až ku knihe. Som veľmi šťastná, že som dostala možnosť pracovať na vlastnej knihe a vydať ju, je to akoby moje dieťa. A teším sa, že sa ľuďom páči, pripravovala som ju s láskou a tak, aby si v nej každý našiel to svoje. 🙂

 

Janka Grušková

Študentka mediálnych štúdií, milovníčka rockovej hudby a dobrých kníh. Vášnivá fotografka, ktorej snom je odísť na sever Európy a stať sa spisovateľkou. Vo voľnom čase rada vymýšľa nové recepty a pečie, taktiež sa venuje hand made tvorbe.

Komentovať

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *