24. decembra približne o 18. hodine zasadá celé Slovensko k tradičnej večeri. Hlavné jedlá sú polievka z kyslej kapusty, kapor a zemiakový šalát. Opýtali sme sa študentov mediálnych štúdií, ako vyzerali ich sviatočné stoly.
Klaudia Kašperová
„Vianoce vždy trávime u babky. Na večeru sme mali kapustnicu a rezeň so šalátom.“
Ema Kočišová
„Naša štedrá večera sa niesla v duchu jednoduchosti a skromnosti. Povedali sme si, že nebudeme tráviť hodiny nad pečením koláčov ani hĺbkovým upratovaním, ktoré si nikto nevšimne. Varenie sme si rozdelili spravodlivo a každý z nás priložil ruku k dielu. Výsledok? Konečne pokojné sviatky, kde hlavným stresom bolo, či kapustnica ostane teplá a pstruhy v rúre nevyskočia späť na slobodu.“
Komentovať