Ankety

Zachovávame tradície: Ako vyzerá večera na Štedrý deň

24. decembra približne o 18. hodine zasadá celé Slovensko k tradičnej večeri. Hlavné jedlá sú polievka z kyslej kapusty, kapor a zemiakový šalát. Opýtali sme sa študentov mediálnych štúdií, ako vyzerali ich sviatočné stoly.

Klaudia Kašperová

„Vianoce vždy trávime u babky. Na večeru sme mali kapustnicu a rezeň so šalátom.“

(Zdroj: Klaudia Kašperová)

Ema Kočišová

„Naša štedrá večera sa niesla v duchu jednoduchosti a skromnosti. Povedali sme si, že nebudeme tráviť hodiny nad pečením koláčov ani hĺbkovým upratovaním, ktoré si nikto nevšimne. Varenie sme si rozdelili spravodlivo a každý z nás priložil ruku k dielu. Výsledok? Konečne pokojné sviatky, kde hlavným stresom bolo, či kapustnica ostane teplá a pstruhy v rúre nevyskočia späť na slobodu.“

(Zdroj: Ema Kočišová)

Simona Peložatová

„Na štedrovečernom stole nesmú chýbať oblátky s medom, potom pokračujeme bobaľkami, ku ktorým prisipujeme mak a zalievame to teplým mliekom. Po bobaľkach pokračujeme fazuľovou polievkou, potom máme ešte kapustnicu a celú večeru ukončujeme majonézovým šalátom a rybou.“

(Zdroj: Simona Peložatová)

Ela Galová

„Už tradične máme najprv oblátky s medom, potom bobaľky, namiesto kapustince si dávame jušku, no a na záver máme lososa.“

(Zdroj: Ela Galová)

Dávid Magdoško

„Naša štedrá večera je zložená z klasickej slovenskej kapustnice, po ktorej nasleduje tradičný zemiakový šalát. Keď skončíme s večerou a rozbalíme si vianočné darčeky, ideme k babke na obľúbené bobaľky.“

(Zdroj: Dávid Magdoško)

Tamara Eliašová

„U nás je klasikou zemiakový šalát – nemáme k nemu rybu, ale rezne – a kapustnica samozrejme. Oblátky jeme iba sucho, bez medu, bez cesnaku. Zvyčajne si potom dáme šampanské.“

(Zdroj: Tamara Eliašová)

Mediálnici

Komentovať

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *