Lifestyle

Anyone Can Cook: Pečené kuracie krídelká s 2 druhmi omáčok

(Foto: Michal Ivan)

V dnešnom recepte si ukážeme, ako pripraviť chutné kuracie krídelká s dvoma druhmi omáčok. Je len na vás, ktorú z nich si vyberiete a vyskúšate. Túto pochúťku si môžete vychutnať pri dobrom filme alebo pri športovom zápase a spláchnuť ju dobrým pivkom :-).

Barbecue omáčka:

Ingrediencie pre barbecue omáčku
Ingrediencie pre barbecue omáčku (Foto: Michal Ivan)
  • plechovka lúpaných paradajok
  • worchesterská/sójová omáčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • cesnak
  • cibuľa
  • hnedý cukor/med
  • olivový olej

V hrnci na rozohriatom oleji osmažíme nasekanú cibuľu a cesnak. Po osmažení pridáme chilli a plechovku nakrájaných paradajok. Postupne pridáme worchesterskú omáčku, med a dochutíme soľou a čiernym korením. Omáčku privedieme do varu a pri miernom bublaní ju varíme asi 20 až 30 minút, kým nezhustne (konzistencia podobná pudingu). Na záver ju ešte rozmixujeme, necháme vychladnúť a môžeme podávať.

IMG_6586
Barbecue omáčka (Foto: Michal Ivan)

 Tzatziki omáčka:

IMG_6533
Ingrediencie na tzatziki omáčku (Foto: Michal Ivan)
  • biely jogurt (najlepšie grécky)
  • šalátová uhorka
  • 1-2 lyžice bieleho vínneho octu (alebo citrón)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • olivový olej
  • soľ
  • biele korenie/čierne korenie

Na začiatok si pripravíme všetky ingrediencie. Najprv olúpanú uhorku postrúhame na strúhadle a vyžmýkame z nej vodu. Potom prelisujeme cesnak a kôpor nasekáme na drobno. Všetky pripravené ingrediencie spolu zmiešame a necháme odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny.  Po vybraní z chladničky omáčku môžeme ešte prípadne dochutiť.

IMG_6554
Tzatziki omáčka (Foto: Michal Ivan)

 Pečené kuracie krídelká:

  • kuracie krídelká/stehná
  • sójová omáčka
  • grilovacie korenie
  • cesnak
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
IMG_6561
Kuracie krídelká a stehná v marináde (Foto: Michal Ivan)

Krídelká (poprípade kuracie stehná) umyjeme a osušíme. Následne všetky ingrediencie spolu zmiešame a kuracie krídelká necháme marinovať v chladničke aspoň 4 až 6 hodín. Rúru necháme vyhriať na 200 °C. Na plech položíme papier na pečenie a poukladáme naň marinované krídelká. Plech prekryjeme alobalom a necháme piecť asi 20 minút, kým mäso nezmäkne. Potom rúru nastavíme na 220 °C, alobal dáme preč a opekáme krídelká ešte asi 10 minút dochrumkava.

Ako prílohu môžeme podávať nakrájanú mrkvu s petržlenom alebo klasicky čerstvý chlieb.

Prajem príjemnú, dobrú chuť.

Dobrú chuť (Foto: Michal Ivan)
Dobrú chuť (Foto: Michal Ivan)

Michal Ivan

Píšem rád, nie však o sebe... Prajem príjemné čítanie našich článkov. ;-)

Komentovať

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *