V dnešnom recepte si ukážeme, ako pripraviť chutné kuracie krídelká s dvoma druhmi omáčok. Je len na vás, ktorú z nich si vyberiete a vyskúšate. Túto pochúťku si môžete vychutnať pri dobrom filme alebo pri športovom zápase a spláchnuť ju dobrým pivkom :-).
Barbecue omáčka:
- plechovka lúpaných paradajok
- worchesterská/sójová omáčka
- soľ
- čierne korenie
- chilli
- cesnak
- cibuľa
- hnedý cukor/med
- olivový olej
V hrnci na rozohriatom oleji osmažíme nasekanú cibuľu a cesnak. Po osmažení pridáme chilli a plechovku nakrájaných paradajok. Postupne pridáme worchesterskú omáčku, med a dochutíme soľou a čiernym korením. Omáčku privedieme do varu a pri miernom „bublaní“ ju varíme asi 20 až 30 minút, kým nezhustne (konzistencia podobná pudingu). Na záver ju ešte rozmixujeme, necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Tzatziki omáčka:
- biely jogurt (najlepšie grécky)
- šalátová uhorka
- 1-2 lyžice bieleho vínneho octu (alebo citrón)
- 2 strúčiky cesnaku
- kôpor
- olivový olej
- soľ
- biele korenie/čierne korenie
Na začiatok si pripravíme všetky ingrediencie. Najprv olúpanú uhorku postrúhame na strúhadle a vyžmýkame z nej vodu. Potom prelisujeme cesnak a kôpor nasekáme na drobno. Všetky pripravené ingrediencie spolu zmiešame a necháme odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny. Po vybraní z chladničky omáčku môžeme ešte prípadne dochutiť.
Pečené kuracie krídelká:
- kuracie krídelká/stehná
- sójová omáčka
- grilovacie korenie
- cesnak
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
Krídelká (poprípade kuracie stehná) umyjeme a osušíme. Následne všetky ingrediencie spolu zmiešame a kuracie krídelká necháme marinovať v chladničke aspoň 4 až 6 hodín. Rúru necháme vyhriať na 200 °C. Na plech položíme papier na pečenie a poukladáme naň marinované krídelká. Plech prekryjeme alobalom a necháme piecť asi 20 minút, kým mäso nezmäkne. Potom rúru nastavíme na 220 °C, alobal dáme preč a opekáme krídelká ešte asi 10 minút dochrumkava.
Ako prílohu môžeme podávať nakrájanú mrkvu s petržlenom alebo klasicky čerstvý chlieb.
Prajem príjemnú, dobrú chuť.
Komentovať