Fotoreportáže

Vôňa a chuť kávy zohrávali na tomto mieste dôležitú úlohu

(Foto: Eliška Bilská)

Dňa 24. 10. sme sa zúčastnili 28. ročníka medzinárodnej súťaže EUROCUP 2023 na Hotelovej Akadémii v Prešove. V tento deň sa konala súťaž baristov, medzi ktorých patrili študenti z viacerých stredných škôl. Študenti prišli ukázať svoje znalosti a skúsenosti pri príprave espressa, cappuccina a voľných drinkov.

(Foto: Eliška Bilská)

Osemnásť študentov prišlo predstaviť porote svoje schopnosti s pripravovaním kávy a predstavením ich drinku s vlastnou receptúrou. Prezradili ich záujmy a taktiež aj dôvody, prečo ich baristika zaujíma a aká bola ich cesta k tejto práci. Porota sa skladala z troch členov, ktorí sú špecialisti v odbore. Pred ochutnávkou každej kávy alebo voľného drinku, dostala porota podrobný popis, odkiaľ daná káva pochádza, taktiež aj to, ako by sa správne mala degustovať. Súťažiaci mali spustenú časomieru od začatia prípravy až do úplného konca svojej prezentácie, čo im pri ich prezentácii mohlo zvýšiť napätie.

(Foto: Eliška Bilská)
(Foto: Eliška Bilská)
(Foto: Eliška Bilská)
(Foto: Eliška Bilská)

Pred skončením a celkových vyhlásením víťazov študenti netrpezlivo čakali, či práve oni dokázali ohúriť porotu svojimi výtvormi. Výherca pri prezentovaní svojich skúsenosti dal do toho všetko, a to mu zaručilo výhru v súťaži EUROCUP 2023. Celkovým víťazom sa stal Adam Bodka z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Súťažiaci EUROCUP 2023
(Foto: Eliška Bilská)

Moje pocity sú zmiešané.  Na jednej strane som veľmi rád, na druhej strane som nemal úplne pocit, že to bude také jednoznačné. Mám šťastie, že som vyhral už druhýkrát po sebe, čomu sa veľmi teším a teším sa do ďalších ročníkov, že to vyhrám tretí krát, “  Adam Bodka.

Adamovi gratulujeme a prajeme ešte veľa úspechov v ďalších súťažiach a zároveň chceme odkázať aj ostatným súťažiacim, ako aj sám povedal riaditeľ hotelovej akadémie Jozef Šenko: „Nebuďte smutní. Každý je víťaz, kto sa zúčastnil tejto súťaže, pretože ste ukázali aj samy sebe aj prítomným hosťom, porote a nám, že sa baristike chcete venovať a že sa vám to páči. My všetci vám držíme palce do budúcna. “

Viac informácií sa dozviete v reportáži od Televízie Mediálka.

 

Autorky: Natália Haburajová a Eliška Bilská

 

Mediálne štúdiá

Komentovať

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *